1. Ana Sayfa
  2. Yazılım

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?
0

Microsoft Teams, kullanıcıların iş arkadaşlarıyla bağlantıda kalmasını ve fikirlerini paylaşmasını sağlayan bir uygulamadır. Masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve mobil cihazlarda çalışır. İndirmesi ve kullanması ücretsizdir ancak oturum açmak için bir Microsoft hesabına ihtiyacınız vardır. Küçük işletmeniz veya kişisel hesabınız için bir hesap oluşturabilirsiniz. Microsoft 365 paketinin içerisinde gelen Microsoft Teams, video konferans yapabileceğiniz bir uygulamadır. Ücretli ve ücretsiz sürümleri bulunmaktadır.

Microsoft Teams Nedir?

Microsoft Teams, ekip üyelerinin metin, sesli ve görüntülü aramalar yoluyla iletişim kurmasına olanak tanıyan bir iş iletişimi platformudur. Microsoft’un 365 paketinin önemli bir parçasıdır ve işletmeler ekiplerinde işbirliğini geliştirmeye çalıştıkça yaygın bir şekilde benimsenmiştir.

Ücretsiz sürüm, kuruluşunuza ekleyebileceğiniz üye (kullanıcı) sayısını sınırlar, ancak Microsoft Teams için ödeme yapmayı seçerseniz, bir kurumsal lisans alabilir ve bu sayıyı artırabilirsiniz. Ücretli planlar ayrıca depolama alanını artırarak kullanıcı başına 1 TB’a kadar depolama yapmanıza olanak tanır.

Mio, Slack veya Webex kullanan kişiler için evrensel kanallar oluşturmanın ve mesajlarını, dosyalarını, emojilerini ve diğer platformdaki diğer özellikleri ekibinizin sohbetine getirirken en sevdikleri platformda kalmanın bir yolunu geliştirdi.

Microsoft Teams kullanmanın en büyük avantajlarından biri, yakınlık tabanlı eşleştirme yoluyla favori oda sistemlerinize bağlantıları desteklemesidir, böylece hızlı bir aramayla katılmak için açık bir oda bulabilirsiniz. Hatta yakındaki bir oda sisteminin Bluetooth menziline girdiğinizde otomatik olarak başlayan toplantılar ayarlayarak önceden planlama yapma ihtiyacını ortadan kaldırabilirsiniz.

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams Nasıl İndirilir?

Microsoft Teams, kullanıcıların tek bir yerde iletişim kurmasını, işbirliği yapmasını ve dosya paylaşmasını sağlayan bir uygulamadır. Ücretsizdir ve hem masaüstü hem de mobil cihazlar için kullanılabilir.

Bu yazılım Microsoft 365’in bir parçasıdır ve dünya çapında yüz binlerce işletme, okul, kolej ve üniversite tarafından kullanılmaktadır. Ayrıca Office 365 dahil olmak üzere diğer birçok Microsoft uygulaması ve hizmetiyle entegre olduğundan her ölçekteki işletme için kullanışlı bir araçtır.

Uygulama mesajlaşma, sesli ve görüntülü aramalar, dosya paylaşımı, uygulama entegrasyonları ve diğer birçok temel özelliği bir araya getirerek ekip çalışması için ideal bir platform haline getiriyor. Ayrıca birden fazla dili destekler ve Windows, macOS, Linux ve iOS dahil olmak üzere çok çeşitli işletim sistemleriyle çalışır.

Ayrıca tek bir toplantıda 250 kişiye kadar destek verebilme özelliğiyle video konferans, ekran paylaşımı ve sohbet işlevleri de sunuyor. Tüm büyük platformlara indirilebilir ve bağımsız bir uygulama olarak veya bir web tarayıcısında kullanılabilir.

Uygulamayı web üzerinden, Microsoft web sitesinden bu bağlantıya tıklayarak indirebilirsiniz. Bu, uygulamayı bir klasöre kaydetmeyi seçebileceğiniz bir pencere açacaktır. Uygulamayı kaydettikten sonra, uygulama bilgisayarınıza yüklenmeye başlayacaktır.

Microsoft Teams, gruplar oluşturmanızı ve kuruluşunuzdaki diğer kişilerle bağlantı kurmanızı sağlayan güçlü bir araçtır. İş arkadaşlarınızla iletişim halinde kalmanın harika bir yoludur ve projeler üzerinde işbirliği yapmanıza ve herhangi bir konumdan iş arkadaşlarınız ve müşterilerinizle iletişim kurmanıza yardımcı olur.

Uygulama, Facebook veya Google Hangouts gibi sosyal medya sohbet istemcilerini anımsatan birleşik bir arayüze sahiptir. Diğer uygulamalarla entegre edilmesi de kolaydır ve internet bağlantısı olan her yerden erişilebilir.

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams, ekip çalışması için özel bir merkez oluşturmak üzere çeşitli Microsoft uygulamalarını tek bir yerde bir araya getiren bir iş birliği aracıdır. Kullanıcıların dosya paylaşmasına, belge düzenlemesine, not almasına, toplantı planlamasına ve ekip üyeleriyle sohbet etmesine olanak tanır.

Ayrıca proje yönetimi uygulamaları Trello ve Asana, Evernote ve SurveyMonkey gibi üretkenlik uygulamaları, Polly ve GitHub gibi yardımcı programlar ve daha fazlası gibi çeşitli Microsoft programları ve üçüncü taraf hizmetleriyle entegre olur.

Yazılım ücretsiz olarak kullanılabilir, ancak kullanıcılar daha fazla işlevsellik ile birlikte gelen ücretli bir sürüme yükseltebilirler. Yazılımı kullanabilmek için kullanıcıların öncelikle bir Microsoft Teams hesabı oluşturmaları gerekiyor. Bu, Microsoft 365 iş veya eğitim kimlik bilgileriyle oturum açarak yapılabilir.

Hesap oluşturulduktan sonra, web uygulamasına veya masaüstü uygulamasına erişmek için kullanılabilir. Her ikisi de en temel özellikler için eşit derecede etkilidir, ancak kullanıcılar gelişmiş özelliklerinden yararlanmak için masaüstü uygulamasını yüklemek isteyecektir.

Başlamak için bir ekip oluşturun ve ardından diğer kişileri gruba katılmaya davet edin. Ayrıca, katılmaya davet etmenin bir yolu olarak herhangi bir Microsoft e-posta adresine ekibin bağlantısını gönderebilirsiniz.

Ekibiniz özel bir ekipse, kanalların gizlilik ayarlarını değiştirerek herkesin veya belirli bir grup insanın kanallara erişmesini sağlayabilirsiniz. Özel kanalları gizli tutmak için bir parola da belirleyebilirsiniz.

Tartışmaya katılan kişilerden geri bildirim almak için bir ekipte anlık anketler de başlatabilirsiniz. Bu anketlerin kullanımı basittir ve katılımcıların en güçlü hissettikleri yanıta tek bir tıklama ile oy vermelerine olanak tanır.

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams Ücretli Mi?

Microsoft Teams, insanların düzenli ve bağlı kalmasına yardımcı olan bir işbirliği platformudur. Sohbetler, görüntülü ve sesli konferans, dosya depolama ve uygulama entegrasyonu sunar ve hem iOS hem de Android cihazlar için kullanılabilir.

Microsoft Teams’in ücretsiz sürümü küçük işletmeler ve kuruluşlar için tasarlanırken, ücretli sürümler daha büyük kuruluşlar içindir. Her iki sürüm de sohbetler ve video konferans, içerik paylaşımı ve arama özellikleri gibi aynı temel özellikleri sunar.

Ancak Microsoft Teams’in ücretli planları, ücretsiz sürümde yer almayan birçok özelliğe sahiptir. Bunlar arasında ekstra dosya depolama, toplantı sınırları ve yönetim seçenekleri yer alıyor.

Buna ek olarak, premium plan, 10.000 katılımcıya kadar büyük toplantılara ev sahipliği yapma ve beyaz tahta çizimine erişim özellikleriyle birlikte gelir. Ayrıca, iş ve kurumsal planlarının bir parçası olarak Office 365 uygulamalarında tek oturum açma, finansal yedekleme, kullanım raporlaması ve daha fazlası dahil olmak üzere çok çeşitli uyumluluk ve güvenlik özellikleri sağlar.

Teams’in ücretsiz sürümünün 12 Nisan’da kapatılacağını ve ücretli bir plana geçmediğiniz sürece tüm sohbetler, dosyalar ve diğer verilerin kaybolacağını belirtmek önemlidir. Bu, yıllardır ücretsiz sürümü kullanan ekipler için çok büyük bir darbe.

Teams’in ücretli sürümüyle sınırsız üye, kullanıcı başına birkaç GB’a kadar dosya depolama alanı ve toplantıları ve telefon görüşmelerini kaydetme konusunda daha fazla özellik elde edersiniz. Ayrıca YouTube gibi uygulamaları yükleyerek konuşmalarınıza entegre edebilirsiniz.

Kurumunuz için hangi Microsoft Teams planının doğru olduğundan emin değilseniz, Technology Solutions ekibimiz en iyi performans için platformu değerlendirmenize ve dağıtmanıza yardımcı olabilir. Hatta kullanıcılarınızın hizmetten en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak için eğitim ve destek de sağlayabiliriz.

Microsoft Teams Nedir, Nasıl Kullanılır?

Microsoft Teams Grup Özelliği

Microsoft 365’teki gruplar, işbirliğini kolaylaştırmak ve ekip üyelerinin paylaşılan takvim, Outlook gelen kutusu ve belge kitaplığı gibi kaynakları paylaşmasına olanak sağlamak için kullanılır. Özel veya genel olabilirler ve Teams, Planner, SharePoint, Exchange, OneNote vb. dahil olmak üzere çeşitli Office 365 uygulamalarıyla birlikte çalışırlar.

Yeni bir Ekip oluşturulduğunda, perde arkasında otomatik olarak bir Microsoft 365 Grubu (Ekip üyeliğini yöneten) ve ilişkili bir SharePoint sitesi oluşturulur. Bu SharePoint sitesi Outlook’ta Ekip Takvimini ve Planner’da Planı, Outlook’ta bir dağıtım listesini ve dosyalar ve konuşmalar gibi Ekiple ilgili diğer bilgileri içerir.

Ekip içindeki her Kanal, ilişkili SharePoint sitesinde yüklenen dosyaları depolayan bir klasör içerir ve bunlar Teams’deki Dosyalar sekmesi altında gösterilir. Benzer şekilde, tüm ekip üyeleri için bir OneNote dijital not alma uygulaması oluşturmak üzere Microsoft Teams’de Ekip Not Defterleri kurulabilir.

Kullanıcılar bu dosya ve belgelere Ekiplerinde Office 365 Gruplarının “Dosyalar” sekmesinden veya doğrudan OneDrive’dan erişebilir ve burada standart kanallara yüklenen ekler de dahil olmak üzere tüm ekip iletişimlerini, gönderilerini ve dosyalarını görebilirler. Yüklenen dosyalar ayrıca Ekiplerin Personel Not Defterinde de görünür ve yöneticiyseniz bunları personelinizin iş ve görevlerinin bir listesi aracılığıyla görüntüleyebilirsiniz.

Varsayılan olarak, bir Ekibin tüm Sahipleri ve Üyeleri, Ekibin Ekipler kanallarındaki, Dosyalar sekmesindeki ve SharePoint sitesi gibi diğer ilişkili Ekip kaynaklarındaki içeriğe tam erişime sahiptir. Ancak, Ekip yönetici tarafından özel olarak ayarlanırsa, ekibin içeriği yalnızca ekip üyeleri tarafından kullanılabilir.

Ayrıca, sahipler özel Microsoft Teams sohbetlerine ve Teams konuşmalarına katılmaları için konuk kullanıcıları ekibe davet edebilir. Bu kullanıcılar, Ekibin arkasında depolanan dosyalara ve SharePoint bilgilerine tam erişime sahiptir ancak Ekibin izinlerini değiştiremez veya kanal ya da sekme ekleyip kaldıramazlar.

Gruplar ile Teams, SharePoint ve Exchange gibi diğer hizmetler arasındaki ilişkiler karmaşık olsa da, Office 365 uygulama paketinde işbirliğini ve paylaşımı geliştirmek için hepsi birlikte çalışır. Sonuç olarak, Microsoft 365 Grup modeli farklı araçlara erişimi birleştirmek ve birleşik bir kullanıcı deneyimi sağlamak için ideal bir yoldur.

Yazar Hakkında

Teknolojik Bilgi'nin kurucusu, Teknoloji ve Yazılım hakkında makale yazarı.

Yorum Yap