1. Ana Sayfa
  2. Kripto

Solana (SOL) Nedir, Nereden Alınır, Projesi ve Fiyat Tahmini

Solana (SOL) Nedir, Nereden Alınır, Projesi ve Fiyat Tahmini
0

Solana, geliştiricilere akıllı sözleşmeler oluşturma olanağı sunan halka açık bir blok zinciri platformudur. Bu, Solana’yı Ethereum gibi diğer popüler platformlardan farklı kılan önemli bir özelliktir.

Solana Nedir?

Solana, merkezi olmayan bir kripto para birimidir ve merkezi olmayan bir saat uygulayan ilk kripto para birimidir. Benzersiz bir çıktı oluşturmak için SHA256 şifreleme algoritması kullanır.

Hashing mekanizması uzun, ölçeklenebilir şekilde oluşturulmuş bir işlem zinciri üretir. Solana sistemi ayrıca etkileyici sayıda doğrulayıcıya sahiptir. Bununla birlikte, stake sistemi, düğümlerin doğrulayıcılarla giderek daha fazla stake edildiğine dair endişelere yol açmıştır.

Solana’nın Proof-of-Stake (PoS) sistemi, kullanıcıların katılmadan önce belirli bir miktarda kripto paraya sahip olmalarını gerektirmektedir. Ağın işleyişine katıldıkları için ödüller kazanırlar.

Solana web sitesi, saygın borsaları araştırmak için faydalı bir araç içerir. Ayrıca, şirketin gelecek için planladığı bir hackathon var.

Bir dizi merkezi borsa ve merkezi olmayan borsa vardır. Solana’yı her ikisinden de satın alabilirsiniz. Merkezi bir borsa konusunda rahat değilseniz SOL’unuzu kişisel bir cüzdanda saklayabilirsiniz.

Kripto cüzdanı, kriptonuzu bilgisayarınızda veya mobil cihazınızda saklamanızı sağlayan ücretsiz bir uygulamadır. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak, bir masaüstü veya yazılım kripto cüzdanı düşünmek isteyebilirsiniz.

Solana Nasıl Çalışır?

Solana, geliştiricilere esnek bir mimari ve yüksek oranda ölçeklenebilir bir çözüm sunan, kripto uygulamalarını çalıştırmaya yönelik bir platformdur. Sansüre dayanıklı, diğer ağlarla birlikte çalışabilir ve uygulamaları gerçek zamanlı olarak çalıştıracak şekilde tasarlanmıştır.

Solana, finansal işlemler için güvenli ve emniyetli bir alan sağlayan sansüre dayanıklı bir blok zinciridir. Ağ açık ve izinsizdir, yani herkes ona katılabilir ve katkıda bulunabilir. Ve son derece kısa bir blok süresine sahiptir, bu da işlemleri inanılmaz derecede hızlı hale getirir.

Solana’nın ağı, proof-of-stake ve proof-of-history algoritmalarını birleştiren hibrit bir protokol etrafında inşa edilmiştir. Protokol, işlemleri doğrulamak için dağıtılmış bir doğrulayıcı sistemi kullanır. Bu, Solana ağına benzersiz bir güvenlik katmanı sağlar.

Diğer blok zincirlerinin aksine, Solana madenciliği bir mutabakat mekanizması olarak kullanmaz. Bunun yerine, kullanıcıların ağa katılmasını sağlamak ve token sahiplerini ağı stake ettikleri için ödüllendirmek için stake kullanır.

Proof of Stake algoritmasını kullanan Solana ağı, en yoğun yükte saniyede 50.000 işlemi destekleme kapasitesine sahiptir. Solana’nın teorik işlem hacmi Ethereum ekosisteminin altı katından fazladır.

Solana’nın ölçeklenebilirliği, işlem maliyetlerinin düşük olmasını sağlar. Sonuç olarak Solana, kripto para piyasasına yeşil bir alternatif olabilir.

Solana ekosistemi, merkezi olmayan pazar yerleri, kripto borç verme protokolleri ve Web3 uygulamaları dahil olmak üzere 5.100’den fazla projeden oluşan ve giderek büyüyen bir topluluktur. Ayrıca, Solana ekosistemini destekleyen ürünler oluşturmak için bir platform olan DeFi adlı bir topluluk da bulunmaktadır.

Solana Nedir?

Solana Nasıl Alınır?

Solana satın almanın ilk adımı güvenilir bir borsa seçmektir. Birçok seçenek vardır ve bazıları diğerlerinden daha fazla özellik sunar. Binance iyi bir seçenektir. Bu platformu kullanarak Solana satın alabilir ve piyasa performansını takip edebilirsiniz. Kripto dünyasında yeniyseniz, başlamak için harika bir yoldur.

Başlamadan önce bir hesap oluşturmanız gerekir. Bu, bir kullanıcı adı, şifre ve e-posta adresi oluşturmak anlamına gelir. Ayrıca kimliğinizi doğrulamanız da gerekecektir.

Satın alma işlemi yapmak için kredi kartı kullanabilirsiniz.

Solana Fiyat Tahmini

Solana çok büyük bir potansiyele sahiptir ve Ethereum ve diğer kripto rakiplerine kolayca rakip olabilir. Çok güçlü bir topluluğa, sağlam bir proof-of-stake algoritmasına ve hızlı ve istikrarlı bir blok zincirine sahiptir.

Solana’nın gerçekten popülerlik ve kullanım seviyesine ulaşabilmesi için çözmesi gereken bazı teknik sorunlar var. Bununla birlikte, Solana’nın arkasındaki ekip güvenilir ve yenilikçi bir proje olduğunu kanıtlamıştır. Umarım, bazı heyecan verici gelişmeleri dört gözle bekleyebiliriz.

Solana, akıllı sözleşme oluşturmak için umut verici bir platform olduğunu kanıtlamıştır. Güçlü ve hızlı bir blok zincirine ve düşük işlem ücretlerine sahiptir. Dahası, Solana blok zincirini merkezi olmayan ve güvenli tutan bir tarih kanıtı algoritması kullanır.

Uzmanlar Solana’nın endüstri standardı haline gelebileceğini düşünüyor. Solana’nın güçlü avantajlarının onu piyasa kapitalizasyonunun zirvesine taşıyacağına inanıyorlar.

CoinPriceForecast’e göre, Solana fiyatı 2030 yılına kadar 70 dolar’a ulaşacak. Bu çok yükselişli bir tahmin. Aslında, şimdiye kadar yapılan en yüksek fiyat tahminidir.

Solana Hisse İspatı Mekanizması

Solana, Solana Labs tarafından geliştirilen bir kripto projesidir. Ağı güvence altına almak için Proof-of-stake konsensüs mekanizmasını kullanır. Ekosistem, kullanıcıların ağın güvenliğini sağlamaya yardımcı olmak için ödüller kazanmasına olanak tanır.

Staking, paylaşılan risk paylaşılan ödül finansal modelidir. Staking sürecinin bir parçası olarak, token sahipleri doğrulayıcı olurlar. İşlemleri alır, verileri kaydeder ve bunları oylarlar. Bu doğrulayıcılar daha sonra gelen işlemi bir tarih kanıtı değeriyle damgalar. Bu geçmiş kanıtı değeri, diğer düğümlerin işlemleri doğru şekilde sıralamasına yardımcı olur.

İki tür doğrulayıcı vardır. Bir tür, bir sonraki işlem bloğunu oylamaktan sorumluyken, diğeri blokları üretir. Doğrulayıcılar bir proof-of-stake süreci ile seçilir. Şu anda, kümülatif hissenin üçte birinden fazlasını elinde tutan 19 düğüm bulunmaktadır.

Proof-of-Stake mutabakat mekanizmasına ek olarak Solana, Tower Byzantine hata toleransı algoritmasını da kullanmaktadır. Bu algoritma, işlemleri doğrulamak için ek bir araç görevi görür.

Bir doğrulayıcıyı çalıştırmak için, bir kullanıcının işlem için gerekli donanıma sahip olması gerekir. Doğrulama sürelerini kısaltmak için GPU çekirdekleri kullanılır. Bir doğrulayıcının çalışma süresi doğrulayıcı oylaması ile ölçülür. Bir doğrulayıcı düzgün çalışmazsa, ağ otomatik olarak onları cezalandıracaktır.

Doğrulayıcılar, mutabakat mekanizmasını sürdürmek ve ağdaki işlemleri işlemek için tokenlarını stake etmek zorundadır. Karşılığında yeni coin şeklinde ödüller alırlar. Bu coinler daha sonra stake sahiplerine aktarılır.

Yazar Hakkında

Teknolojik Bilgi'nin kurucusu, Teknoloji ve Yazılım hakkında makale yazarı.

Yorum Yap