1. Ana Sayfa
  2. Mobil

2023’de En İyi Fiyat Performans Telefonlar

2023’de En İyi Fiyat Performans Telefonlar
0

Fiyat performans telefon kategorisi, çeşitli özellikler sunan ve ihtiyaçlarınızın çoğunu karşılayabilen bazı mükemmel cihazları bulmak için harika bir yerdir. Uygun fiyatlara 5G’ye, üstün bir tasarıma veya güçlü bir işlemciye sahip bir telefon alabilirsiniz. Ancak hangi cihazın sizin için doğru seçim olduğuna karar verirken kendi kişisel tercihlerinizi de göz önünde bulundurmanız gerekir. Önümüzdeki birkaç yıl içinde akıllı telefonunuzu yükseltmek istiyorsanız, işte göz önünde bulundurmanız gereken en iyi bütçe dostu seçeneklerden birkaçı.

OnePlus Nord N10 5G

Ekran kalitesinden ödün vermeyen ucuz bir akıllı telefon arıyorsanız, OnePlus Nord N10 5G’den başkasına bakmanıza gerek yok. 6,5 inç FHD+ ekranı ile bir OnePlus telefondan bekleyeceğiniz tüm özelliklere sahip.

OnePlus, üst düzey akıllı telefonları uygun fiyat noktasına getiren, mobil pazardaki en yenilikçi şirketlerden biridir. OnePlus Nord N10 5G, şirketin ekonomik telefon serisindeki en yeni cihazlardan biri.

N10 ve N20, delikli ekrana sahip ilk OnePlus telefonları olmasa da AMOLED teknolojisini kullanan ilk telefonlar. Bu da ekranın daha parlak ve canlı olmasını sağlıyor. Yüksek yenileme hızı size her zaman keskin bir görüntü sağlar.

Nord N10, yüksek yenileme hızına sahip ekranın yanı sıra dörtlü kamera sistemine de sahiptir. Bu, 2MP “bokeh lensli” 8MP ultra geniş kamera, 13MP ana kamera ve özel bir makro kamera içerir.

Birincil lensler gün ışığı veya gece çekimi için mükemmeldir ve mükemmel renk doğruluğuna sahiptirler. Derinlik sensörünü yüksek çözünürlüklü portre modu için de kullanabilirsiniz.

OnePlus’ın en yeni bütçe dostu akıllı telefonu Snapdragon 690 yonga seti ile güçlendirilmiştir. Orijinal Nord’dan daha büyük bir ekran ve neredeyse tam gün dayanan bir pil sunuyor.

Bir OnePlus cihazından bekleyeceğiniz gibi, Nord N10 şirketin en yeni yazılımıyla birlikte geliyor. OxygenOS 10.5, Android 10 tabanlıdır ve özel simgeler ve bir video düzenleyici ile birlikte gelir.

OnePlus ayrıca ZenMode adında bir uygulamaya sahip ve bu uygulama cihazı odaklanmak için kullanırken bazı telefon işlevlerini sınırlandırıyor. Hareket halindeyken anları yakalamak istiyorsanız kullanışlı olan şık bir yerel ekran kaydedici de var.

Vivo Y21

İyi performansa sahip ve harika bir oyun deneyimi sunan bir akıllı telefon arıyorsanız, Vivo Y21’e bir göz atmalısınız. Bu telefon güçlü bir arka kameraya, harika bir dahili depolama alanına ve 5000 mAh bataryaya sahiptir. Ayrıca Face Wake, Ultra Oyun Modu ve yan parmak izi tarayıcısı gibi birçok kullanışlı araca sahip olacaksınız.

Vivo Y21 iki farklı bellek seçeneğiyle sunuluyor: 64GB ve 128GB. Bu modellerin her ikisi de Helio P35 yonga seti tarafından desteklenmektedir. Buna ek olarak, çift arka kamera kurulumu da bulacaksınız.

Bu telefon 6,5 inç HD+ Halo ekrana sahip. Piyasadaki en iyi görünümlü telefonlardan biri.

Bir diğer öne çıkan özellik ise telefonun ön tarafındaki su damlası çentik. Bu özellik, kullanıcının film izlerken veya oyun oynarken daha sürükleyici bir deneyim yaşamasını sağlar.

Kameralar söz konusu olduğunda, Vivo Y21’de 13 megapiksel birincil sensör ve 2 megapiksel ikincil kamera bulunuyor. Sonuç olarak, net ve keskin fotoğraflar çekebileceksiniz. Diğer önemli kamera özellikleri arasında HDR modu, Seri Çekim Modu, ISO kontrolü ve 2MP makro sensörü bulunmaktadır.

Harika kameralarına ek olarak, Vivo Y21 ayrıca selfie’ler için öne bakan 5MP sensöre sahiptir. 3,5 mm kulaklık girişi de müzik dinlemenizi kolaylaştırır.

Sonuç olarak, pili çok sık şarj etmek zorunda kalma konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak. Ayrıca, Vivo Y21 hızlı şarjı da destekler. Bunun yardımıyla, telefonunuzu rekor kıran bir süre içinde şarj edebilirsiniz.

Samsung Galaxy A23

Samsung, giriş seviyesi bir 5G cihazı olan Galaxy A23 5G akıllı telefonunu piyasaya sürdü. Fiyatı 500 doların altında ve bir dizi amiral gemisi özelliği sunuyor. Tüm seviyelerde performans gösterecek şekilde tasarlanan telefon, çoklu görev yapanlar için mükemmel bir seçim.

Galaxy A23 5G, 5G bağlantısının yanı sıra 6,6″ FHD+ Infinity-V ekran, Dörtlü kamera sistemi, 50MP birincil kamera, 25W hızlı şarj ve uzun ömürlü pil sunuyor. Gorilla Glass 5 ile korunuyor ve özel bir microSD kart yuvası ile birlikte geliyor.

Galaxy A23’ün dikkat çeken bir diğer özelliği de Adaptif Güç Tasarrufu işlevi. Bu, batarya yarının altına düştüğünde telefonun güç tasarrufu moduna geçmesini sağlar.

Samsung, Galaxy A23’ün spesifik özelliklerini açıklamamış olsa da, 128 GB’a kadar dahili depolama alanını destekleyeceğini belirtti. Bu çok büyük bir alan, ancak diğer telefonlara kıyasla hala nispeten sınırlı.

Optik Görüntü Sabitleme (OIS) Galaxy A23’ün harika bir özelliği. OIS, hareketin neden olduğu bulanıklığı azaltarak daha iyi fotoğraflar çekmenize yardımcı olur.

Çoğu modern akıllı telefonda olduğu gibi Galaxy A23 5G de Google Asistan’ı destekliyor. Telefon Dual-SIM ve Dual-Standby özelliğini destekliyor.

Samsung ayrıca dört yıl garantili güncelleme vaat ediyor. Bu bir abartı gibi görünse de, yine de iyi bir şey. Bu garantiler, kullanıcıların teknoloji dünyasındaki en son gelişmelerden haberdar olmalarına yardımcı oluyor.

Galaxy A23 ile Galaxy S9 karşılaştırıldığında, ilkinin daha iyi bir satın alma olması muhtemeldir. Her ikisi de 25W USB-C süper hızlı şarj desteğinin yanı sıra Samsung’un One UI görünümü ve parmak izi tarayıcısı ile birlikte geliyor.

Genel olarak, Galaxy A23 parası için iyi bir telefon. Ancak, yeni bir telefon satın almak için acele etmeden önce muhakeme yeteneğinizi kullanmanız en iyisidir.

2023’de En İyi Fiyat Performans Telefonlar

Oppo A54s

Oppo A54s piyasadaki en ucuz telefonlardan biridir ve bütçe dostu bir akıllı telefon arayanlar için idealdir. Harika bir ekran, mükemmel bir pil ve iyi bir kamera ile Oppo A54s harika bir seçim olacaktır.

A54s, A53s’in halefidir. İkincisi biraz fazla güçlü olsa da, yeni model sekiz çekirdekli işlemci ve 50MP ana kamera sensörü gibi bazı yararlı iyileştirmelerle birlikte geliyor.

Ayrıca, 19 saate kadar çevrimiçi video akışına dayanabilen büyük bir 5000mAh bataryaya sahipken, özel enerji tasarrufu modu bataryanın ömrünü bir güne kadar uzatabilir. Bu telefon 3,5 mm kulaklık girişi, Wi-Fi AC, Bluetooth v5 ve USB Type-C konektörü ile donatılmıştır.

A54s’in ön kamerası 8MP ve ana kamerası 13MP’dir. Bu kameraların her ikisi de net ve iyi pozlanmış fotoğraflar çekebiliyor. Ayrıca resimlerin arka planını bulanıklaştıran 2MP Bokeh kamera da bulunmaktadır.

A54s’in diğer özellikleri arasında 720 x 1600 piksel çözünürlüğe sahip 6,4 inç HD+ ekran ve MediaTek helio G35 yonga seti yer alıyor. Ayrıca, 4GB RAM ve 128GB standart depolama alanı ile birlikte geliyor.

Öte yandan, bir oyun cihazı değil. Bununla birlikte, 5000mAh bataryası size 41 saate kadar ses keyfi sunabilir. Ve özel ColorOS 7.2 ile çoklu görevler her zamankinden daha sorunsuz.

Ancak Oppo A54s’in düşük fiyatı ve iyi performansı onu en iyi bütçe telefonu yapmıyor. Rakip telefonların bazı temel özellikleri daha iyi ve kamera en iyi ihtimalle vasat. Parasının karşılığını veren bir telefon arayanlar bunun yerine Oppo A53s’i düşünmelidir.

Yazar Hakkında

Teknolojik Bilgi'nin kurucusu, Teknoloji ve Yazılım hakkında makale yazarı.

Yorum Yap